charisma00150@gmail.com / 045 1385881

Trimmausliike Charisma

Hammaskiven poisto ultraäänilaitteella

Teemme myös hammaskivenpoistoa ultraäänilaitteella.

Ultraäänitoimenpide tehdään koiran ehdoilla. Puhdistus on tarkoitettu suun hyvinvoinnin ylläpitoon ja iensairauksien ennaltaehkäisyyn, erityisesti ehkäisemään bakteerien, plakin ja hammaskiven aiheuttamaa ientulehdusta ja parodontiittia.

Hoitotulos kestää kahdesta kymmeneen kuukauteen. Suositeltu hoitoväli riippuu siitä kuinka herkästi hammaskiveä yksilölle muodostuu.
Ultraäänpuhdistus on riskitöntä, joten se soveltuu hyvin iäkkäille koirille, joita ei mielellään haluta tai pystytä enää turvallisesti lääkkeellisesti rauhoittamaan. Koska käsittely tehdään ilman rauhoitusta, on koiran kuitenkin oltava tottunut hampaiden hoitoon. Hammaskiveä ilmaantuu jo hyvinkin nuorille, jopa vuoden ikäisillä koirille. Kotona tehty hampaiden harjaus ei aina ole riittävää ja perusteellista, joten säännöllinen ultraäänipuhdistus on hyvä aloittaa jo nuorena, jotta pysyviltä sidekudosvaurioilta vältyttäisiin ja koira saisi pitää terveet hampaat suussaan vielä veteraani-ikäisenä.

Parodontiiti on kiinnityskudosvaurio, joka aiheutuu hoitamattomasta ientulehduksesta ja hammaskivestä, jonka seurauksena ikenen alle etenevä bakteeriplakki tuhoaa hammasta luuhun kiinnittäviä sidekudossäikeitä.
Parodontiitista johtuen eläinlääkäri joutuu vääjäämättä poistamaan koiran suusta useita huonokuntoisia hampaita yhdellä kertaa.
Monesti parodontiitti ei näy päällepäin, vaan diagnoosi vaatii  eläinlääkärin tekemän ientaskumittauksen ja röntgentutkimuksen. Ultraäänipuhdistus ei missään nimessä korvaa eläinlääkärin kliinistä tutkimusta tai rauhoituksessa suoritettavaa, kokonaisvaltaista hampaiden ja suun terveystarkastusta ja puhdistusta.


Me autamme pitämään koiran hampaat ja ikenet kunnossa säännöllisellä puhdistuksella, mutta ohjaamme tarvittaessa koiran eläinlääkärin suorittamaan hammashoitoon, jotta koirasi saa terveen ja puhtaan suun.

Toimenpiteeseen varataan yhden tunnin kestävä hoitoaika, mutta jos hammaskiveä on kertynyt runsaasti, tai koira on tottumaton suun käsittelyyn, ei hampaiden hoitoa välttämättä pystytä toteuttamaan yhdellä hoitokerralla, vaan tällöin on syytä sopia jatkokäynti.

50 €/hoitokerta

Minulla on pieneläinhoitajan koulutus.

Trimmausliike Charisma

Trimmausliike Charisma on pieni karismaattinen trimmausliike Helsingin Punavuoressa. Siistimme koirasi turkin kauniiksi ja helppohoitoiseksi vahvalla kokemuksella.

Ota yhteyttä

Susanna
charisma00150@gmail.com
045 1385881

Trimmausliike Charisma, Pursimiehenkatu 16, 00150 Helsinki

© Niku Creative